Arthaus
Ustanicka 189, 1. floor, office 13
11000 Beograd, Srbija
Tel:
Fax:
E-mail: info@arthaus.rs

Dečiji klub u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu

Edukativni program za decu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta (Dečiji klub MSUB) razvijen je sa ciljem da obezbedi aktivnu komunikaciju na polju vizuelne kulture i osnovna znanja iz oblasti istorije i teorije umetnosti (kako nacionalne tako i opšte). Program istražuje mogućnosti razvijanja i produbljivanja sposobnosti doživljavanja, razumevanja i procenjivanja umetničnog dela, ispituje modele rada sa decom koji mogu da se primene u kurikularnoj koncepciji programa i razvija nove modele rada sa školama. Put za učenje zasnovano na obradi informacija i rešavanju problema vodi kroz Stalnu muzejsku postavku i tekuće izložbe čiji tematski repertoar obezbeđuje integrativni i aktivni pristup učenju.

  • Znam šta ste radili ove nedelje je program kreiran sa ciljem da deci omogući direktni kontakt sa umetničkim delima i umetnicima. Program se odvija tokom cele godine a prema muzejskom izlagačkom programu.
  • Radionica 1+1 je program za decu i studente nastavničkih fakulteta. Koncipiran je na principu jedan student + jedno dete. Primenjuje se za vreme zimskog školskog raspusta.
  • Program Idemo u muzej namenjen je organizovanim posetama dece Muzeju.

 

Izvor: Muzej savremene umetnosti