Arthaus
Ustanicka 189, 1. floor, office 13
11000 Beograd, Srbija
Tel:
Fax:
E-mail: info@arthaus.rs

Kreativne radionice u okviru manifestacije Dani evropske baštine u Galeriji Matice srpske

U subotu 10. septembra i subotu 17. septembra 2016. godine od 11.00 do 12.30 sati u Galeriju Matice srpske, Trg galerija 1, održaće se dve kreativne radionice za decu u okviru manifestacije Dani evropske baštine 2016.

Mališani će tokom radionica ''Život u srednjovekovnom zamku ‒ tvrđava Bač'' i ''Umetnički vremeplov kroz Galeriju'' imati prilike da se upoznaju sa zanimljivom istorijom tvrđave u Baču kao i sa značajnim junacima i junakinjama iz naše prošlosti.

 

U subotu, 10. septembra 2016. godine od 11.00 do 12.30 sati održaće se Kreativna radionica za decu Život u srednjovekovnom zamku - tvrđava Bač. U edukativnom delu radionice deca će se upoznati, na njima primeren i razumljiv način, sa srednjovekovnom trvrđavom u Baču i srednjovekovnim načinom života u ovom nekada prelepom utvrđenom zamku. U kreativnom delu če likovno predstaviti svoju sliku srednjeg veka kao moguću viziju buduće iskorištenosti ovog zanimljivog prostora.

U subotu, 17. septembra 2016. godine od 11.00 do 12.00 sati održaće se Kreativna radionica za decu Umetnički vremeplov kro Galeriju, na kojoj će deca "vremenskom mašinom" otputovati u prošlost i otkriti zanimljive priče koje istorija krije. Posmatrajući umetnička dela i uz pomoć mašte, upoznaće se sa našim vladarima, piscima, slikarima i slikarkama, kao i sportistima. Kroz igru će saznati zbog čega  su ove ličnosti bile značajne i po čemu su ostale upamćene do danas. Razgovaraće se koje osobine krase ove naše heroje i heroine, ali i kako sama deca mogu postati kao oni. U kreativnom delu radionice deca će naslikati svoj herojski podvig.

 

Izvor: Galerija Matice srpske