Arthaus
Ustanicka 189, 1. floor, office 13
11000 Beograd, Srbija
Tel:
Fax:
E-mail: info@arthaus.rs

Letnji raspust u Dečijem klubu Narodnog muzeja u Beogradu

Kao i svake godine, Dečji klub Narodnog muzeja se priključuje ponudama sadržaja tokom dugo očekivanog letnjeg raspusta.
 
U Narodnom muzeju:
 
-Svake srede u 12h očekuju vas radionice, 26.06-og Mrtva priroda,
a tokom jula, zaključno sa 24.07-im, svake srede radionica Kroz Muzej šetam i remek dela stvaram.
Za ove radionice nije neophodno pirjavljivanje, niti postoji ograničenje u pogldeu uzrasta. Dobrodošli su svi koji se ponekad dosađuju za vreme raspusta, ili bi želeli da vide i nauče nešto novo. Kako na ovim radionicama nije prisutan veliki broj dece, u ciklusu pod nazivom Kroz Muzej šetam i remek dela stvaram, u dogovoru sa decom obilazićemo postavke slikarstva XVIII i XIX veka, XX veka, strane umetnosti, posmatraćemo skulpture i posle toga crtati inspirisani onim što smo videli.
Pored ovih, u julu vas, u našem standardnom terminu, subotom u 13h, očekuju dve radionice posvećene izložbi slika Đure jakšića,
-6.07- Kostim za junake iz naše prošlosti - posle upoznavanja sa remek delima na izložbi, nacrtaćemo po svom izboru nekog od junaka koje je slikao Đura Jakšić (cara Dušana, kneza Lazara, Kraljevića Marka, Banović Strahinju, kralja Milana Obrenovića), a zatim ćemo ga obući lepljenjem tkanina na crtež. Radionica je namenjena uzrastu 7-10 godina.
-20.07-og - I ja slikam portrete - posle upoznavanja sa delima sa izložbe, nacrtaćemo portret svog druga, drugarice, nastavnika, mame, tate. Radionica nema uzasnog ograničenja, mogu da učestvuju deca od 7 do 14 godina, s tim što oni stariji imaju mogućnost da crtaju portret u vidu stripa, karikature, ili jezikom moderne umetnosti.
 
U Muzeju Vuka i Dositeja:
 
-Svakog drugog petka očekuju vas radionice iz programa Muzej za bake, deke i unuke:
-5.07-og: Jezičke nedoumice i idiomi,
-19.07-og:Dositejeve basne
-30.08-og: Vukove narodne priče.
U Muzeju Vuka i Dositeja, dok deca učestvuju u radionici, odrasli koji su ih doveli mogu u prijatnom klimatizovanom ambijentu da odgledaju epizodu serije Jastuk groba mog ili Vuk Karadžić. Ove radionice, kao i drugi programi namenjeni deci za vreme raspusta, nemaju uzrasnog ograničenja.
 
-Ove godine uveli smo i malu novinu: ukoliko se skupi petoro dece, može se zakazati neka od ove tri radionice u Muzeju Vuka i Dostieja, radnim danom, kada je deci najpotrebniji dodatni sadržaj.
 
Radionice se naplaćuju 300 din.
Prijave su potrebne samo za radionice 6.07-og i 20.07-og u 13h, na mejl: radionice@narodnimuzej.rs.
Za sve ostale informacije i zakazivanje radionica u Muzeju Vuka i Dositeja možete se obratitti na mejl:
i.jankovic@narodnimuzej.rs ili na broj telefona:
060/807-5019.