Arthaus
Ustanicka 189, 1. floor, office 13
11000 Beograd, Srbija
Tel:
Fax:
E-mail: info@arthaus.rs

MSUB ponovo pokreće Dečiji klub

Radionice će se održavati na otvorenom prostoru namenjene deci predškolskog i školskog uzrasta od avgusta do oktobra.
U toku letnjeg perioda (školskog raspusta i trajanja lepog vremena), MSUB ponovo pokreće aktivnosti Dečijeg kluba i organizuje radionice likovno edukativnog karaktera namenjene najmlađoj publici.
Radionice se delom baziraju na trenutnoj postavci u muzeju na Ušću i u Legatu Čolaković, imajući za cilj da približe sve segmente savremene umetnosti najmlađoj publici:
Počeci modernog slikarstva, socijalno angažovana umetnost, postmodernistička apstraktna skulptura, konceptualna umetnost, pop-art, video, performans …
Cilj radionica je da deca kroz vođenje izložbe uspostave aktivnu komunikaciju sa odabranim delima iz trenutne postavke muzeja radi razvijanja i produbljivanja doživljaja razumevanja umetničkog dela.
Deci se daje potpuna sloboda da se nakon obilaženja izložbe izraze na način koji odaberu, kroz kreativan proces (crtež, sliku, kolaž, skulpturu, instalaciju, fotografiju..)
Radionice se realizuju subotom u Legatu Čolaković na Dedinju (15-17h i 17:30-19:30h) i nedeljom na otvorenom prostoru, u okruženju Muzeja u parku skulptura na Ušću (od 13-15h i 15:30-17:30h).
Radionice vodi: Natalija Dabić, muzejski saradnik – edukator.
Prijavljivanje na radionice je putem email-a: dk@msub.org.rs
U prijavi je potrebno napisati mesto i termin dolaska, ime deteta, koliko ima godina, ime jednog roditelja i broj telefona.
U skladu sa trenutnom situacijom izazvanom virusnom zarazom COVID-19 radionice su osmišljene tako da se rade u grupama sa manjim brojem dece (maksimalan broj polaznika je sedmoro po grupi) uz sve propisane mere zaštite: obavezno korišćenje zaštitnih maski, dezinfikovanje ruku sredstvom na bazi alkohola i rastojanje od dva metra između dve osobe.
 
Izvor: Muzej savremene umetnosti u Beogradu