Arthaus
Ustanicka 189, 1. floor, office 13
11000 Beograd, Srbija
Tel:
Fax:
E-mail: info@arthaus.rs

Noć muzeja - Dečiji paviljon

Dečji paviljon 13. Noći muzeja, koji za najmlađe radi od 17 do 21 čas, smešten je u Umetničkom paviljonu Cvijeta Zuzorić.

Kako i kada su nastali cirkusi? Kada je prvi cirkus stigao u Beograd? Da li postoji akademija za cirkuske artiste? Ko su bili vlasnici ovih karavana i kakav je život u ovoj zajednici? Ko su najpoznatiji cirkuski artisti i kako su njihove tačke oduzimale dah? Kako se hoda po žici ili izvode akrobacije na trapezu?

Na sva ova pitanja dobićete odgovore na jedinstvenoj izložbi o čudesnom svetu koji je donedavno bio jedna od omiljenih vrsta zabave. Kao i u pravom cirkusu, i u našem glavnu reč vode klovnovi, pa vas pozivamo na druženje s našim profesionalnim klovnom Markom Ilićem, koji će vas dočekati u pravoj pravcatoj školici za klovnove. Upoznajte članove humanitarne organizacije „Doktori klovnovi“ i pomozite onima kojima je vaša pomoć najpotrebnija. Poklonite se, nasmešite, i predstava može da počne! 

Zahvaljujući gospodinu Vasi Županjevcu, uz čiju je nesebičnu pomoć realizovana ova izložba, za najmlađe posetioce Noći muzeja pripremili smo posebno iznenađenje.

Uz kartu Noći muzeja dobijate i jednu besplatnu vožnju, po izboru u luna - parku kod zoološkog vrta.

Veče s Laguninim piscima za decu 

Kao autori koji pišu za decu, Ljubivoje Ršumović, Srđan Dragojević, Aleksandra Urošević, Vladislava Vojnović, Zoran Penevski, Jelica Greganović, Dragoslav Paunović, Branko Stevanović i Zorica Kuburović imaju posebno ozbiljan i odgovoran zadatak, jer oni nisu obični pisci, već pisci uz čije pesme i priče stasavaju i svoj pogled na svet formiraju generacije vrednih čitača.

Posetite nas u Noći muzeja i uz rime dobro poznatih stihova i odlomke omiljenih romana provedite uzbudljivo veče uz „Lagunine“ pisce za decu!

Dečji program sa piscima Lagune od 17 do 21 čas.

 

Izvor: www.nocmuzeja.rs