Arthaus
Ustanicka 189, 1. floor, office 13
11000 Beograd, Srbija
Tel:
Fax:
E-mail: info@arthaus.rs

Novosadske dečije Zimzarije

Galerija Matice srpske u okviru Novosadskih dečijih Zimzarija 6 u zgradi Vojvođanske banke na Trgu Slobode 5 u Novom Sadu, priređuje kreativne radionice za decu AVANTURE MALOG ŠTEDIŠE.

Na radionicama će mališani pratiti avanture malog Štediše koji je, osim toga što veoma uporno štedi novac, veliki ljubitelj umetnosti. Štediša će ih naučiti mnoge zabavne i korisne stvari kako sačuvati novac radi skupljanja umetničkih dela i pravljenja umetničke kolekcije. Njegove avanture proživljene kroz slike iz kolekcije Vojvođanske banke će nas uvesti u svet kulture i umetnosti.

Radionice su namenjene mališanima uzrasta od 4 do 10 godina, a održavaće se u sledećim terminima:

29. decembra 2016. u 17.00 sati

PUSTOLOVINE MALOG ŠTEDIŠE I VELIKOG KOLEKCIONARA

Svi znamo zbog čega skupljamo novac u kasicu - kako bismo kupili novu igračku, odelo, otišli u bioskop ili na kolače sa drugarima, ali zašto mali štediša štedi novac? Možda da bi kupio lepe slike, skulpture i crteže...

 

05. januar 2017. u 17.00 sati

MALI ŠTEDIŠA KOD BAKE NA SELU

Štediša često posećuje svoju baku na selu i donosi nam različite priče odande. Na radionici ćemo videti slike iz kolekcije Vojvođanske banke na kojima su prikazane stare seoske kuće, plodne njive i seoski sokaci.

 

12. januar 2017. u 17.00 sati

MALI ŠTEDIŠA U SVETNOM CARSTVU

Posmatrajući dve slike mrtve prirode na kojima je prikazano cveće, deca će se upoznati zašto mali Štediša voli raznobojno cveće na slikama i prirodi.

 

Izvor: Galerija Matice srpske