Arthaus
Ustanicka 189, 1. floor, office 13
11000 Beograd, Srbija
Tel:
Fax:
E-mail: info@arthaus.rs

Školski sajam kulture - "Tržnica ideja"

Muzej grada Beograda od 2011. organizuje Školski sajam kulture pod nazivom „Tržnica ideja“ sa ciljem da se uspostavi saradnja između škola i ustanova kulture, koristeći baštinu kao resurs obrazovanja a muzeje kao mesta za učenje.

Na ovogodišnjoj „Tržnici ideja“ u ponedeljak 25. aprila, u periodu od 10 do 17 časova, čiji je domaćin Muzej nauke i tehnike, predstaviće se 22 muzeja i organizacije koje se bave edukacijom dece i mladih: Narodni muzej u Beogradu, Proces - edukativna arhitektura, Muzej savremene umetnosti, Bazaart, Muzej afričke umetnosti, Narodna banka Srbije, Narodni muzej Kikinda, Fond B92 i Dobro udruženje, Muzej vazduhoplovstva, Studio - centar za kulturnu edukaciju, Istorijski muzej Srbije i Radionica pod otvorenim nebom, Zavičajni muzej Knjaževac, Kulturni centar Beograda, Prirodnjački muzej...

Tokom celog sajamskog dana posetioci će biti u prilici da se upoznaju sa raznovrsnim edukativnim programima, razgovaraju sa predstavnicima ustanova kulture, dogovore konkretnu saradnju i oprobaju se u slagalicama, crtanju, bojenju, pravljenju figura, razlikovanju pravih od falsifikovanih novčanica, rešavanju enigmatskih zadataka, uživaju u društvenoj igri Mankala i mnogim drugim zanimljivostima.

 

Izvor: Muzej grada Beograda