Arthaus
Ustanicka 189, 1. floor, office 13
11000 Beograd, Srbija
Tel:
Fax:
E-mail: info@arthaus.rs

Prateći program izložbe "Pavle Beljanski - prijatelj umetnika: Stojan Aralica"

 

Izložba iz ciklusa Pavle Beljanski – prijatelj umetnika: Stojan Aralica,  prikazuje slikara iz grupe stvaralaca s kojima je Pavle Beljanski ostvario blisko prijateljstvo tokom boravka u Parizu i čije je slike među prvima počeo da otkupljuje. Cilj izložbe autorke Jasmine Jakšić Subić je promovisanje stvaralaštva Stojana Aralice, prijateljskih odnosa Pavla Beljanskog sa umetnicima, kao i čitave kolekcije i institucije u kojoj se ona čuva. 

Prateći program izložbe

 

Četvrtak, 4. avgust, 19.30 časova, predavanje Supruga i muza: 
 

U Spomen-zbirci čuva se više prikaza supruga umetnika. O ovim ženama, njihovim životima i različitim predstavama kroz umetnička ostvarenja iz Spomen-zbirke Pavla Beljanskog govoriće kustos Marta Đarmati.

 

Četvrtak, 11. avgust, 19.30 časova, Autorsko tumačenje izložbe:

„Ako na mojim slikama vidite ženu, znajte da je to moja žena!“

Kroz pet izloženih slika, fotografije i dokumente autorka izložbe, Jasmina Jakšić Subić, ispričaće priču o Karin Vesetrlund i pet decenija dugoj ljubavi sa Stojanom Aralicom.

 

Četvrtak, 18. avgust, 19.30 časova, Dokumentarna emisija:

U emisiji devedesetogodišnji Aralica govori o svom životu, stvaralaštvu, i priča anegdote o savremenicima. Razgovor sa umetnikom upotpunjen je snimcima stvaralačkog čina, umetničkim delima, atmosfere i ambijenta u ateljeu umetnika. 

 

Četvrtak, 25. avgust, 19.30 časova, Autorsko tumačenje izložbe Kolekcionar i umetnik:

Poslednjim autorskim tumačenjem izložbe Pavle Beljanski – prijatelj umetnika: Stojan Aralica Jasmina Jakšić Subić će se još jednom osvrnuti na četrdesetogodišnji prijateljski odnos umetnika i kolekcionara.

 

 

Izvor: Spomen-zbirka Pavla Beljanskog