Arthaus
Ustanicka 189, 1. floor, office 13
11000 Beograd, Srbija
Tel:
Fax:
E-mail: info@arthaus.rs

Kreativna radionica za decu 2.aprila 2016. "Prvi put u Parizu" u Galeriji Matice srpske

Ciklus kreativnih radionica za decu posvećen je slikaru Savi Šumanoviću, njegovim putovanjima u Pariz i zanimlјivim avanturama koje je tamo doživeo. Kroz nekoliko epizoda iz Savinog života, deca će saznati ko je bio ovaj slikar, kako je provodio vreme u Parizu i istovremeno upoznati francusku kulturu i umetnost prve polovine XX veka. U kreativnom delu radionica mališani će prikazati po jednu epizodu iz života slikara i na kraju dobiti svoju malu slikovnicu o Savi Šumanoviću.

U kreiranje i realizaciju radionica uklјučen je stručni tim: kustosi-edukatori, saradnici iz oblasti pedagogije i studenti pedagogije sa Odseka za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Radionice se održavaju svake subote od 11.00 do 12.30 sati, a namenjene su deci uzrasta od 5 do 11 godinaCena ulaznice je 150.00 dinara.

 

2. april 2016.

Epizoda 2 – Prvi put u Parizu

Druga epizoda govori o Savinom prvom susretu sa velikom evropskom prestonicom ‒ Parizom. Mališani će kroz igru saznati šta je sve lepo i značajno Sava mogao videti i doživeti u ovom gradu umetnosti. Razgovaraćemo o našim doživlјajima prilikom susreta sa novim i nepoznatim mestima i o emocijima koja ona bude u nama. Savin doživlјaj i utisak Pariza deca će dočarati u drugoj epizodi slikovnice. 

 

Izvor: Galerija Matice srpske